A BVE 2.6 letöltése, telepítése, használata

Ezen a lapon olvashatjátok el hogyan lehet a BVE 2-es verzióját letölteni, telepíteni, majd elindítani. Fontos hogy alaposan átolvassátok, sok felesleges bosszúságtól menthet meg a leírás.

1. lépés: A letöltés

1. Látogassunk el a http://mackoy.cool.ne.jp internetes oldalra! Az oldalon feltunik a BVE felirat, mellett két oldalt a régi és az új változat logója. Mi a 2-es verzióval szeretnénk játszani, így kattintsunk a bal oldali képre!
2. Ekkor jutunk el a honlap főoldalára. Amennyiben számítógépünk japán karaktereket szeretne letölteni a helyes megjelenítséhez, nyugodtan utasítsuk el ennek felajánlását, így is elindul a honlap. A kapott oldal bal részén látható egy GET felirat, így kattintsunk rá az alatta található képre! Ez alatt a legfrisebb verzió kiadási dátumát is olvashatjuk, ebből is lehet tudni nekünk melyik változat van meg.
3. A megjelenő oldal karakterei ne rémítsenek el minket! Bal oldalt válasszuk ki a Download feliratot, majd ráállva egerünkkel hozzuk működésbe a bal oldali egérgombot!
4. A jobb oldali része a honlapnak megváltozik, itt az angol zászló alatti Download feliratra kattintsunk rá!
5. Előugrik egy ablak, itt válasz a Save file to disk (Mentés a merevlemezre) opciót és mentsd el a bve2.6.3en.zip-et mondjuk a C:\ -ra!

2. lépés: A telepítés

1. A letöltött bve(verziószám).zip file-t egy kicsomagoló programmal (jellemzően: WinZip, WinAce) csomagoljuk ki mondjuk a C:\Temp könyvtárba! Amennyiben nincs ilyenünk, hozzunk létre egyet!
2. Kicsomagolás után kattintsunk a Sajátgép ikonra, keressük meg a C:\Temp könyvtárat, majd klikkeljünk kettőt a bve2.6.3en.msi file-ra!
3. A megjelenő telepítőaplakban kattintsunk a Next feliratra!
4. Ezután ki tudjuk választani, hova telepítse a BVE-t. Teljesen jó a C:\Program Files\BVE, ezt ajánlja fel a program is, de másik könyvtárat is kiválaszthatunk. Ha megvan, ismét a Next feliratra kell kattintani.
5. A program még egyszer arra kér minket, hogy kattintsunk a Next gombra, így tegyük is meg!
6. Pár másodperc alatt feltelepíti a BVE-t a gépre, majd nem marad más, mint a Close gombra kattintani.
7. Ha mindezt lépésről-lépésre megtettük, akkor máris megjelent egy BVE ikon az Asztal-on, valamint a Start menüben lett egy olyan menüpont, hogy mackoy, amiben a BVE program található meg.

3. lépés: A játék

1 . Start menü -> mackoy -> BVE 2
2. Kis töltögetés után egy felugró ablakot találunk, melyben azt választhatjuk ki, hogy teljes képernyőn vagy ablakban kívánunk-e játszani. Teljes képernyőn csak úgy tudunk, ha létrehozunk egy parancsikont az asztalon (a meglévő nem jó!) a BVE programra, amin jobb egérgombot nyomva a Tulajdonságok-nál a Kompatibilitás fülön beállítjuk a Win95 kompatibilitást.
3. Amennyiben telepítettünk fel pályát és járművet, úgy a megjelenő ablakban tudjuk kiválasztani melyik útvonalon szeretnénk vezetni.

4. lépés: Billentyűzetkiosztás

1. A billentyűzetkiosztás a játék menüjében (bal oldalt alul lévő gomb) megváltoztatható másik fajtára, ezért én az alap kiosztásról írok.
2. Gombok és funkciók listája:

Felfele nyíl: menetirányváltó előre
Lefele nyíl: menetirányváltó hátra
Enter: Kürt
Shift+F3: Idő és ajtók állapota/FPS megjelenítése a képernyőn
F4: menetrend ki/bekapcsolása

Egy kezelőszerves gépnél:
Z: menetszabályzó előre
A: menetszabályzó vissza, fékezés

Két kezelőszerves gépnél:
Z: menetszabályzó előre
A: menetszabályzó vissza
, (vessző): Fék kiengedése
. (pont): Fék behúzása

Hozzászólások lezárva.