Gyik

Gyakori kérdések és hibaüzenetek

Hol tudom letölteni a BVE programot? Nem igazodok el a program honlapján…

A honlapunkon az Információk menüpontban le van írva a játék letöltésének és telepítésének menete. Ha az alapján nem sikerül megérteni, akkor töltsd le a A BVE Train Simulator és kiegészítőinek telepítése című leírást! Ebben pontosan le vannak írva a tudnivalók, képekkel illusztrálva.

A BVE honlapján két verzió is van, a 2.6-os és a 4-es. Melyiket használjam?

Erre nincs pontos válasz. Mindkettőnek van előnye és hátránya. A fenti pdf-ben van egy rövid összehasonlítás. Ha nem tudsz dönteni, javasoljuk, hogy mindkettőt telepítsd fel, nem foglal olyan sok helyet a merevlemezen.

Honnan tudok letölteni pályákat/járműveket? (villamos, metró, nagyvasút stb)

Ez elég gyakori kérdés, amire mindig csak azt tudjuk válaszolni, hogy a honlapunkon a jobb oldali menüben számtalan linket találsz más oldalakra. A legtöbb pálya elérhetősége egy központi adatbázisban is megtalálható, ezt a http://bve-routes.com címen találod meg. Olvasgathatod a Kedvenc pályáim/járműveim c. topikot is a fórumban. A járművek adatbázisát Vince Black igyekszik karbantartani, a honlapját a http://www.vince-black-bve.com címen találod.

Hogyan kell feltelepíteni pályákat/járműveket? (villamos, metró, nagyvasút, stb.)

A már említett leírás segít.

BVE 4-et használok, és egy pálya indításakor sok hibaüzenet jelenik meg.

A BVE 4 használata előtt le kell töltened és telepítened a Microsoft honlapjáról a .NET keretrendszer 1.1-es verzióját, ha még nem tetted meg. Mielőtt elindítanád a játékot a Vezérlőpultban a Területi beállításokat át kell állítani angolra. A játék befejeztével állítsd vissza magyarra! Ha még ezután is hibaüzeneteket kapsz, akkor nagy valószínűséggel a jármű és/vagy a pálya nem kompatíbilis a 4-es verzióval (ti. a 2.6-os verzióhoz készült). Ekkor használd a kiegészítő BVE4-hez készült verzióját, ha létezik. Ellenkező esetben 2.6 alatt próbálkozz a pályával.

Hogyan induljak el a pályán a járművel? Hogyan kell kezelni a programot?

Elindulni csak akkor tudsz, ha elérkezett az elindulási idő, amit a pályakészítő határozott meg. A honlapon az Információk menüben a BVE 4/2.6 letöltése, telepítése, használata című leírások tartalmazzák, hogy melyik gomb milyen célt szolgál. A BVE két verziója között van némi eltérés irányítás szempontjából. A BVE4-es verziójához készültek olyan járművek, ahol az elindulás bonyolultabb. Mivel az ilyen járművek kezelésére általános válasz nincs, ezért kérdezz rá egy erre szakosodott topikban, ha nem sikerül elindítani a szerelvényt.

Hogyan indítsak el egy pályát?

A honlapon az Információk menüben a BVE 4/2.6 letöltése, telepítése, használata, 3. pont. A pályák a BVE alapkönyvtárában (ahova telepítetted) a Railway\Route mappában találhatóak (esetleg további almappákban, útvonalak szerint rendezve). Ezen belül vannak különböző csv kiterjesztésű fájlok, amelyek magát a pályát jelentik. Ezekből válassz egyet! Értelemszerűen, ha nem telepítettél fel egy pályát sem, akkor nincs mit kiválasztani.

Kiválasztottam a pályát, de a következő hibaüzenetet kapom: "Train is not found"

A pályához szükséges jármű nincs a gépeden. Olvasd el A BVE Train Simulator és kiegészítőinek telepítése című leírás idevonatkozó részeit!

Hogyan tegyem magyarrá a BVE menüjét/üzeneteit?

Peti817172M oldalán (http://www.bveremiz.tk) a Magyarosítások menüpontban találod a letöltendő fájlt (String.ini), ezt egyszerűen másold be a BVE alapkönyvtárába (ahol a BVE.exe is van), felülírva a régebbi változatot.

Hibaüzenet: Direct3D cannot be initialized.

A játék futtatásához a DirectX legalább 7-es verziója szükséges. Letölthető a Microsoft honlapjáról.

Hibaüzenet: Cannot change to HAL

Videókártya hiba. A készítő szerint tölts le a videókártyádhoz újabb meghajtóprogramot!

Hozzászólások lezárva.