Pályák és járművek telepítése

Az alábbi dokumentum a BVE mindkét változatára vonatkozik (BVE 2.6 és BVE 4).
Írta: Bandika83

Pályák telepítése

Alapvetően két féle módon terjesztik a pályákat. Az első módszer az egyszerűbb: ilyenkor egy kész telepítőt (.exe kiterjesztésű) kapunk, ami automatikusan telepíti a fájlokat a megfelelő helyre. Ilyenkor csak egy dologra kell figyelni: a bve könyvtárát megfelelően adjuk meg (ne alkönyvtárakat)!

A második esetben egy tömörített állományt tölthetünk le (általában .zip a kiterjesztése). Ilyenkor a megfelelő programmal ki kell tömöríteni a pályát. A bve az alábbi könyvtár felépítés szerint működik: A főkönyvtáron belül található egy railway könyvtár és egy train könyvtár. A másodikkal később foglalkozunk, nézzük meg az elsőt. Ha belemegyünk három könyvtárat kell látnunk. Az object tartalmazza az objektumokat, a route a csv (útvonal) fájlokat és a sound tartalmazza a hangokat.

A kitömörített állomány általában ezt a három könyvtárat tartalmazza. Csak be kell másolni a megfelelő könyvtárat a megfelelő helyre. Tehát az object könyvtárat az object könyvtárba és így tovább…

Mozdony / szerelvény telepítése

A mozdonyokat mindig a bve főkönyvtárában található Train könyvtárba kell másolni. Ez azonban nem elegendő a működéshez. Ha egy pályához egy másik mozdonyt akarunk használni mint az alap, akkor a következő egyszerű lépéseket kell tenni:

1. Meg kell keresni a pálya útvonal (csv) fájlját. Ez a bve könyvtár railway mappáján belül a route könyvtárban kell hogy legyen. Előfordulhat hogy a route könyvtáron belül egy alkönyvtárban van a pálya.

2. Ha megvan meg kell nyitni egy szerkesztővel (Pl. notepad/jegyzettömb)

3. Meg kell keresni a fájlban a következő részt: With Train,

Általában ez után rögtön kell lennie egy olyan résznek, hogy .Folder <szerelvénynév>

Példa: (a példa a budapesti kelet-nyugati metróvonal csv fájljából van)

;Eredeti verzió: Nagy Iván 2002
Route.Comment K-Ny vonal jobb vágány
Route.Timetable Déli pu. – Örs vezér tere
Route.Gauge 1435
Route.DeveloperId 12345678
Route.Signal(1) 40
Route.Signal(2) 50
Route.Signal(3) 60
Route.Runinterval 240

With Train,
.Folder Ev

.Run(0) 4
.Run(1) 4

A pirossal kiemelt rész az amit keresünk. Más pályán lehet hogy a With Train, és a .Folder <szerelvény> között több a távolság, de meg lehet találni.

Ha ez megvan, akkor csak át kell írni a következőképpen: meg kell nézni hogy a train könyvtárban milyen könyvtárnéven szerepel a mozdony.

Páldául ha én az Ev3AVR-t akarom használni akkor a következőképpen módosítom:

Route.Signal(3) 60
Route.Runinterval 240

With Train,
.Folder Ev3AVR

.Run(0) 4

Ha ez megvan célszerű a fájlt más néven elmenteni. Pl: M2_EV3AVR vagy valami hasonló.

Hozzászólások lezárva.