Vonat szkriptek

Már régóta használhatunk BVE-hez és openBVE-hez pluginokat. Erre először a BVE4 adott lehetőséget, majd az openBVE is. Később az openBVE átállt a .NET alapú pluginok támogatására, hogy az így készült pluginok több operációs rendszeren is működjenek. Ennek ellenére nem vált széles körűvé a pluginok írása, külső fejlesztők mindössze néhányat készítettek.

Michelle erre a helyzetre akart azzal reagálni, hogy a pluginok mellett bevezeti a vonatokhoz a szkriptek használatát. A számunkra legfontosabb különbség a pluginok és a szkriptek között az, hogy utóbbiak készítése nem igényel programozói ismereteket és a szkriptnyelvet alkalmazva könnyen módosítható a vonatok viselkedése.

Most Odakyufan lépett ezügyben: létrehozott egy szkriptnyelvet, ami az előbb említett problémán hivatott segíteni. Ez a szkriptnyelv az openBVE 1.3.4.1-es vagy újabb verziójához érhető el, működéséhez a tartalomkezelőből telepíteni kell a Support for the Train Scripting Language nevű megosztott könyvtárat. (Ehhez a Kiegészítők telepítése lapon be kell pipálni a megosztott könyvtárakat.)

A szkriptnyelv leírása Odakyufan oldalán található meg, az ott írtak szerint lehet a vonatokhoz szkripteket készíteni. Fontos, hogy ez a szkriptnyelv még nincsen kész, sőt, a fejlesztés kezdeti szakaszában van, így a használata egyelőre csak a kísérletezgetést szolgálja. Aki ki szeretné próbálni és a későbbiekben a vonataiban alkalmazni, az ne felejtse el a csomagjához függőségként beállítani a Support for the Train Scripting Language nevű megosztott könyvtárat.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.