BRÉKING NYÚZ: Működik az OpenBVE RailDriverrel!

Amióta a P. I. Engineering vállalat forgalomba hozta a RailDriver nevű, vasúti járművek vezetőállását megidéző hardverét, amivel különböző szimulátorokban lehet irányítani a vonatokat sokak kívánságlistáján szerepelt az, hogy a RailDrivert BVE-vel, illetve OpenBVE-vel is használni lehessen, ám ez mindeddig meg is maradt a kívánság szintjén. Mostantól azonban jb69 munkájának köszönhetően már működik a RailDriver OpenBVE alatt!

Ha nem ismered a RailDrivert, íme egy videó, ahol működés közben láthatod. Érdemes még elolvasni az Indóház 2005. júliusi számát, amiben egy részletes bemutatót találsz erről a hardverről.

A RailDriver beüzemeléséhez szükséges szoftvert jb69 weboldaláról lehet letölteni. A beüzemelés lépései:

  1. Csomagold ki a RailDriver4OpenBve.zip fájlt az OpenBVE könyvtárába, felülírva a Tao.Sdl.dll fájlt.
  2. Csomagold ki egy másik könyvtárba a RailDriverCalibration.zip fájlt.
  3. Indítsd el a RailDriverCalibration.exe fájlt a RailDriver kalibrálásához. Ha ezt nem tesezd meg, az alapértelmezett értékeket fogja használni a rendszer, de ez lehet, hogy nem pontos. A kalibrálás után a beállítások a calibration.dat fájlba mentődnek. Ezt a fájlt másold be az OpenBVE könyvtárába.
  4. Az OpenBVE 7 tengelyes, 44 gombos joystickként fogja felismerni a RailDrivert. Indítsd el az OpenBVE-t és a Kezelőszervek lapon a megszokott módon beállíthatod a RailDriver karjait és gombjait a vonatok irányítására.

Ez a szoftver egyelőre béta állapotban van. Ezt jelzi többek között, hogy a RailDriver sebességmérője egyelőre nem működik, illetve a RailDriver minden más joystickot elrejt az OpenBVE Kezelőszervek lapjáról. Ez a megoldás egyelőre Linux alapú rendszereken nem működik.

Még jobb szórakozást kívánunk, mint eddig!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.