Új magyar pálya OpenBVE-re és Hmmsim-re: Nagybörzsöny-Nagyirtás

Néhány nappal ezelőtt már mutattunk egy videót a Facebookon és akkori ígéretünkhöz híven ezennel közreadjuk a 2015-ös év eddigi legnagyobb dobását: Tomasz nagyszerű Nagybörzsöny-Nagyirtás pályáját.

Nagyborzsony-Nagyirtas-01Tomasz a valós 760 mm-es keskenynyomközű pályát mintázta meg OpenBVE-ben, valamint Hmmsim-ben és mondhatjuk nyugodtan: ragyogó munkát végzett. A hegyek és völgyek valósághűek, a patak kanyarogva követi a pályát, majd a hidaknál látványosan át is bújuk alatta. Ennek az elkészítéséhez Tomasz egy saját fejlesztésű szkriptet használt, amiről remélhetőleg még bőven lesz alkalmunk írni. A pálya hossza öt kilométer, a két végállomás között egy megállóhely, Kisirtás található.

Nagyborzsony-Nagyirtas-02A vonal ráadásul mindkét irányban játszható. Alapértelmezett járműként egy C50-est kapunk 3D-s vezetőfülkével, ennek hangjai egyelőre nem a valóságot tükrözik. A mozdonyhoz két tipikus erdei vasúti személykocsitípus is társul, ezzel a kisvasúti járműállomány jelentősen gazdagodik.

A sínek mentén kamerákat helyeztünk el, ezek között a számbillentyűzet 1-es és 7-es gombjaival válthatunk.

Azt azért megemlítem, hogy Hmmsim-ben játszva azért egy erősebb telefonra vagy táblagépre lesz szükség, a nagyon olcsó készülékeknek valószínűleg sok lesz ez a részletgazdag pálya.

Videó a pályáról: https://www.youtube.com/watch?v=g1rTDrVKev4

A pálya letölthető az alábbi gombra kattintva.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.