Chris Lees folytatja az OpenBVE fejlesztését

Az elmúlt hónapokban kezdett formálódni Chris Lees kezei között az OpenBVE következő változata. Számos belső módosítás történt a programban, illetve a korábban különböző weboldalakról letöltendő függőségek bekerültek a programcsomagba.

A felhasználók számára észrevehető változások közül jelentős még, hogy az ablak játék közben szabadon átméretezhető.

Chris készített egy új csomagkezelő rendszert. Ennek a koncepciója más, mint Michelle-é, ebben nincs központi szerver, ehelyett a felhasználók kézzel letöltik a pálya vagy vonatcsomagokat a készítők weboldaláról, mjd az OpenBVE-t elindítva a Package Management lapon az Install Package menüpontban tudják azt telepíteni. Ezáltal nincs szükség a fájlok kézi másolgatására, ami mindig sok problémát okoz. A csomagkezelő jelenleg fix helyre, a Felhasználó/AppData/Roaming/openBVE/LegacyContent könyvtárba telepíti a csomagokat, bár ez változhat a jövőben.

package-management-1

A csomagok készítése is sokkal egyszerűbb, mint Michelle korábbi megoldásában, grafikus felületen, a Create Package gombra kattintva lehet elkészíteni őket, még Jegyzettömb sem kell hozzá.

Chris létrehozott egy weboldalt a programnak http://openbve-project.net címen. Innen jelenleg még a nálunk is meglevő 1.4.3-as programváltozat érhető el, de az „apróbetűs részben” már szerepel a napi buildek tárhelye is, ahonnan az aktuális fejlesztői verziók érhetők el. A program fejlesztése a GitHubon történik.

Az új programváltozat sokkal jobban, problémamentesebben fut Linuxon, mint az 1.4.3-as.

Azt azért szeretném hangsúlyozni, hogy jelenleg még nincs stabil kiadás az új verzióból, a fejlesztői változatok pedig tartalmazhatnak hibákat, hiányosságokat, regressziókat, kéretik eszerint kezelni őket. Nem teljes még a magyar fordítás sem, mivel egyes részek még nem is fordíthatóak.

A fejlesztés nyomon követhető még a BVE Worldwide fórumon is.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.