Megjelent a ForestBuilder új változata új funkciókkal · New ForestBuilder version with new functions

Új verzió jelent meg a ForestBuilder programból, ami két új funkciót nyújt. Egyrészt a rétegeknek most már nevet is adhatunk, ez segít a beazonosításukban. Vagyis ezután nem kell fejben tartani, hogy az első rétegre bokrokat, a másodikra fákat, a harmadikra aljnövényzetet raktunk, ezeket be írhatjuk a név mezőbe – ezzel remélhetőleg meggyorsítva az építést.

A másik új funkció pedig az, hogy az egyes rétegeknek külön is beállíthatjuk a sűrűségét. Ez hasznos például, ha erdőhöz aljnövényzetet készítünk: a fák ritkábbak, mint az aljnövényzet. Így tehát a fákat tartalmazó rétegek használhatják a már előre beállított sűrűségértéket, de az aljnövényzet rétegeinek mi megadhatunk egy külön sűrűséget, mindezt a ForestBuilder újraindítása nélkül, egy projekt keretében (lásd a lenti képen).

Az új változatot Chris Lees készítette.

A new version of ForestBuilder is available to download with two new functions. Firstly, you can now name layers so that you immediately know what is on them. Secondly, you can now specify custom frequency values for layers. This release has been written by Chris Lees.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.