BVE4 Windows Vistán

A BVE-t nem egyszerű Vista alatt elindítani, de azért létezik megoldás. Ha már meglevő XP-re telepítünk rá Vistát és a BVE már az XP-re fel volt telepítve, akkor Vista alatt is működni fog. Ha frissen telepítjük a Vistát, vagy a Vista teljes mértékben letörli a korábban telepített XP-t, akkor a következő lépéseket kell követni. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, de hamar kiderül, nem is olyan nagy ördöngősség.

Fontos tudni: a tapasztalatok szerint ez a megoldás nem működik mindenkinél, a felhasználók egy része sikeresen el tudta indítani a BVE4-et, más részük azonban nem.

Vista x86 (32 bit)

1. Ki kell kapcsolni a Vistában a felhasználói fiókok felügyeletét. Enélkül a BVE nem fog helyesen működni. Ennek módja az alábbiakban található:

A felhasználói fiókok felügyeletének be- és kikapcsolása

A Felhasználói fiókok felügyelete (UAC) segít megelőzni a számítógép beállításainak engedély nélküli módosításait. Úgy működik, hogy mindig engedélyt kér, ha egy feladat végrehajtásához rendszergazdai jogok szükségesek, például olyan szoftverek telepítése vagy beállítások módosítása esetén, amelyek más felhasználókat is érintenek.

A Felhasználói fiókok felügyeletének kikapcsolása nem ajánlott. Ha mégis kikapcsolod, ajánlatos a lehető leggyorsabban visszakapcsolni.

Kattints a Vezérlőpultban a Felhasználói fiókok elemre a Felhasználói fiókok megnyitásához. Ezután kattints a Felhasználói fiókok felügyeletének be- és kikapcsolása pontra (legalul). Távolítsd el a pipát a megjelenő ablakban "A Felhasználói fiókok felügyeletének bekapcsolása a számítógép védelme érdekében" szöveg elől, majd nyomd meg az "OK" gombot. Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írd be a jelszót vagy hagyd jóvá a műveletet. A számítógép ezután újraindítást kezdeményez, amelyet engedélyezz neki.

2. Szükség van a Windows XP system32 könyvtárából három dll fájlra (általában itt található meg: C:/Windows/system32):

dx7vb.dll
dx8vb.dll
d3drm.dll

Ha már nem rendelkezünk XP-vel, le is tölthetjük ezeket a fájlokat a http://www.dlldump.com oldalról.

3. Ha megvannak ezek a fájlok, be kell másolni őket a Vista C:/Windows/system32 könyvtárába.

4. Indítsd el a Start menüből a Parancssort. (Start – Minden program – Kellékek – Parancssor). A Parancssor fejlécén a következőt kell látnunk: "Rendszergazda: Parancssor". Ha nem ezt látjuk zárjuk be majd indítsuk újra a Parancssort úgy, hogy a Start menüben jobb gombbal kattintunk rá és válasszuk a "Futtatás rendszergazdaként" menüpontot.

5. A Parancssorba gépeld be a következőt:

"cd C:\Windows\System32", majd nyomj Entert. (Figyelj a kis- és nagybetűkre! Ha nem a C: meghajtóra telepítetted a Vistát, akkor a megfelelő meghajtó betűjelét írd be.)

6. Ezután gépeld be a következőt:

"regsvr32 dx7vb.dll", majd nyomj entert.

Egy ablak ugrik fel a következő felirattal: "A(z) DllRegisterServer sikerült a következőben: dx7vb.dll". Kattints az "OK"-ra.

7. Ismételd meg a hatodik lépést a dx8vb.dll fájllal is. (Gépeld be: "regsvr32 dx8vb.dll", majd Enter gomb és "OK" a felugró ablakra.

8. Gépeld be az "exit" parancsot a Prancssorból való kilépéshez.

9. Indítsd el a BVE4-et teljes képernyős módban és játssz! (Ha nem teljes képernyős módban fut a program, akkor a programablak bal alsó sarkában található angol feliratok mögött megjelennek a japán feliratok is, és így minden olvashatatlanná válik.)

Ezen leírás eredeti, angol nyelvű változata itt található meg.

Hozzászólások lezárva.